Posted by: bluesyemre | January 26, 2022

Kişisel Öğrenme Ortamı için sık kullanılacak 10 uygulama

Notion: http://notion.so Bu uygulama ile hem akademik olarak dijital notlarımı tutuyorum hem de okuldaki anekdot kayıtlarımı, bazı önemli iş süreci adımlarını, bireysel notlarımı kaydediyorum. Uygulamayı istediğiniz şekilde uyarlayabilme imkanına sahipsiniz.

Google Drive: http://drive.google.com Hem kişisel dosyalama hem de okulda ortak dosya paylaşımı süreçlerinde, önemli dosya/doküman kayıtlarının tutulmasında kullandığım bir uygulamadır. Makale/tez yazım süreci için bile aktif olarak kullanabilirsiniz.

Publish and Perish: http://harzing.com/resources/publish-or-perish… Literatür tarama için çeşitli veri kaynaklarında kolaylıkla arama yapmanızı sağlayacak çok faydalı bir uygulamadır.

Google Görevler (Tasks) http://calendar.google.com/calendar/u/0/r?opentasks=1&pli=1… Günlük yapılacaklar, aylık ve hatta yıllık rutin yapılacak işlemleri buraya kaydediyorum. Müdür yardımcılarıyla okulun gmail hesabı üzerinden ortak bir görev listesi oluşturuyoruz. Böylece yapılacaklar listemiz sürekli el altında.

Google Keep: http://keep.google.com Hızlı not almak, çizim yapmak, görsel ekleyip not almak vb. işlemler için hızlı ve pratik bir uygulama… Ayrıca ORTAK bir not paylaşımı yaparak da kullanabilirsiniz…

Discord: https://discord.gg/bcUAD6wYzS Discord, topluluk kurma için tasarlanmış bir anlık mesajlaşma ve dijital dağıtım platformudur. “Yeni Nesil Öğretmen Girişimi” @ynesilogretmen için kurduğum çevrimiçi topluluk.

Scannable: https://evernote.com/intl/tr/products/scannable… Okulda her türlü evrağı anında tarayıp maile göndermek için sürekli kullanıyoruz.

Google Docs: https://docs.google.com/document/u/0/ Klasik office uygulamalarına dijital olarak erişebildiğiniz bir google hizmetidir. Google Drive ile entegre çalışabilir, eş zamanlı olarak arkadaşlarınızla aynı dosyalar üzerine çalışabilirsiniz.

Pomodor: http://pomodor.app Zamanı verimli kullanma ve yapılacaklar listenizi oluşturduktan sonra pomodoro zamanlayıcıları kullanarak pomodoro tekniğini uygulamaya başlayabilirsiniz.

Apple Kestirmeler: https://apps.apple.com/us/app/shortcuts/id915249334… Kendi kişisel kısayollarınızı(otomasyon) oluşturmanızı sağlayan bir uygulamdır. Örneğin “okuldan gelen maili yapılacaklar listeme ekle” veya bir resmi kolaylıkla kırpma gibi işlemleri kolaylıkla yaptırabilirsiniz.


Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Categories